Noutăți

21.07.2015

5 motive pentru a gusta noul meniu "Andy's Pizza"

5 motive pentru a gusta noul meniu "Andy's Pizza":

În această vară reţeaua de restaurante "Andy’s Pizza" a împlinit 16 ani şi anume la această aniversare a sa restaurantul a decis să-şi îmbunătăţească ideea „Bucate de restaurant pentru toţi”, organizând în ţară o #RevoluţieCulinară. Revoluţia gastronomică a schimbat radical meniul obişnuit al "Andy’s Pizza", dând o nouă viaţă bucatelor deja îndrăgite şi adăugând altele absolut noi. Încă vă îndoiţi că v-am mai putea mira cu ceva? 

Iată 5 argumente convingătoare, pentru care trebuie imediat să gustaţi noul meniu "Andy's"!

  1. Bucatele au fost inspirate de la renumitul bucătar-şef italian, Luca Verdolini, deţinător al numeroase premii, unul dintre care este “Cel mai bun bucătar din Italia” 2003.
  2. Servirea fiecărui fel de bucate este gândită până la cele mai mici detalii. Începând cu verdeaţa de decor şi până la forma farfuriei în care bucatele date vor fi servite. A fost demonstrat faptul că bucatele servite frumos asigură o plăcere mai mare consumatorului în procesul de luare a mesei.
  3. Merită să încercaţi ceea ce nu aţi mai gustat anterior. Oamenii de succes afirmă că pentru a te dezvolta, trebuie să faci cel puţin o dată pe săptămână ceva ce nu ai mai făcut înainte. Gastronomia reprezintă în acest sens un câmp larg pentru experimente.

    În meniu veţi găsi şi poziţii absolut noi, dar şi bucate deja cunoscute, care au fost îmbunătăţite, toate devenind mai gustoase şi mai interesante.
  4. Merită să vă revizuiţi modul de alimentaţie. Noul meniu va fi şi pe placul vegetarienilor, şi al adepţilor unui mod sănătos de viaţă, întrucât bucătarii noştri au pus accentul pe mâncarea sănătoasă şi pe calitatea ingredientelor. Practic toate produsele sunt crescute în ţara noastră, ceea ce garantează prospeţimea şi puritatea ecologică a acestora.
  5. Noile noastre bucate reprezintă un mix al diferitor tradiţii culinare. La "Andy’s Pizza" puteţi gusta cele mai populare reţete şi bucate legendare din întreaga lume. Călătoria gastronomică pe care urmează să o faceţi este doar alegerea Dvs.!

    Aşa dar....

Carne de vită cu legume Wok

Wok — o veche invenție culinară chineză care cu mult timp în urmă a cucerit inimile gurmanzilor în diferite colțuri ale lumii. În această tigaie originală, în formă de semisferă,  cu pereți înalți și fund cu diametru mic,  puteți găti mîncăruri delicioase în timp scurt. Carnea de vită fină, tăiței de grîu de producție proprie și legume crocante, pe nimeni nu vor lăsa indiferenț, fiind pe gustul tuturor iubitorilor de bucate orientale. 

Pîrjoale din carne de pui

– pîrjoalele suculente din carne de pui cu o crustă crocantă, care sunt servite în tandem cu piure din cartofi tineri și cașcaval, cu siguranță vor fi apreciate de adulți și copii. Atît de familiară și, în același timp, atît de clasică, mîncarea dată va rămîne în amintiri pentru mult timp. 

Chiftele de pește

– delicate, ușoare, din file de somon cu bucăți de creveți și file de șalău cu bucăți de somon. Mîncarea care va plăcea și care va rămîne în amintirea atît a adulților cît și a copiilor.

Supă Toscana 

– este o supă ușoară, dar în același timp și foarte sățioasă. Puțini știu că roșiile sunt un bun antidepresiv. Ele reglează activitatea sistemului nervos, datorită serotoninei se  îmbunătățește  starea de spirit. Supa Toscana  îți va acorda căldura și energia necesară.

Tocmai de aceea, gustul și aroma minunată a acestui fel de mîncare, îi va surprinde chiar și pe cei mai rafinați gurmanzi. Quenelle fine din ricotta și spanac, subliniază gustul bogat al supei, iar bruschetta cu legume completează perfect mîncarea.


Supă-cremă de pui

- supă fină și cremoasă, cu aromă de condimente și bucățele suculente de carne de pui.  

Supă de pui cu tăiței

–mîncare pentru toate gusturile și vîrstele. Supă ușoară din bulion de pui, cu legume, taitei si chiftele de pui, va cuceri chiar și cele mai exigente gusturi. Iar pateul crocant din foi de aluat filo cu umplutura fină de ricotta, va servi o completare perfectă a acesteia.

Cannelloni cu ricotta și spanac

– bucată tradițională, care cel mai des poate fi găsită pe masa de week-end al italienilor. O mîncare unică, apetisantă și delicioasă, cu umplutură  fină de ricotta și spanac nu va lăsa pe nimeni indiferent.  

Friptură de Burgonon

- carne fină de vită, înăbușită în sos de vin roșu, care se topește în gură și nu lasă pe nimeni indiferent. Iar mazărea proaspătă acordă mîncării o notă de prospețime.  Această bucată pe bune poate deveni una principală pe masa Dvs.   

Vinete coapte  

– mîncare tradițională italiană cu renume international Parmigiano. Felii de vinete  coapte cu cașcaval mozzarella și sos de roșii, acoperite cu un strat crocant și aromat de parmezan. 

Beef burger cu ardei copt

- pîrjoală apetisantă din carne de vită, preparată din carne de vită aleasă, tocată, brioșă proaspăt coaptă cu susan, ținută pe gril, sos picant și o combinație neobișnuită de ciuperci și ardei caramelizați, ceapă roșie marinată. Se servește cu cartofi prajiți.

Брускетты

- Классическая итальянская закуска из традиционного хлеба чиабатта, с тремя видами начинки: нежным сливочным сыром с зеленью и кусочками черри, пикантной начинкой из рубленных томатов, оливок и каперсов, а также,незабываемый вкус карамелизованных перцев. 

Chikenburger

- pirjoală suculentă din carne de pui în chiflă din făină de grîu cu susan, felie de cașcaval fin, legume proaspete, ardei caramelizat și ceapă roșie marinată. Se servește cu cartofi prajiți.

Risotto cu ciuperci

– o mîncare foarte populară, de origine italiană, incredibil de aromată, preparată din  orez select - rotund, cu un conținut sporit de amidon și ciuperci. Pentru ca mîncarea să devină mai cremoasă, înainte de a fi gata, în ea se adaogă un amestec zbătut din unt și parmezan ras.

Carbonara

– fire de spaghete în sos cremos, ce te îmbie cu aroma consistentă de șuncă și parmezan ras.

Lasagna de vită

– pentru preparea acestei mîncări tradiționale italienești, se folosesc trei feluri de sos: bolognese, bechamel și de tomate, precum și două feluri de brînză: mozzarella și parmezan. Ca ingrediente se folosesc tocătură de carne de vită, rosii, ceapa, usturoi, țelină și condimentele. Toate ingredientele se pun în straturi și se dau la cuptor. Mîncarea devine delicioasă și sățioasă. 

Стейк семги с пюре из зеленого горошка

- яркое, легкое и очень полезное блюдо, которое порадует вас своим необычным изысканным вкусом и красивой подачей. Сочный вкус зеленого горошка отлично подчеркнут пикантным пармезаном, в сочетании с нежной мякотью семги. 

Medalioane din carne de vită

- o delicatesă rafinată și delicioasă din bucătăria franceză, care reprezintă niște bătuței mici, rotunzi.  Mîncarea este foarte expresivă și fină, se servește cu sos pesto și cușcuș  în calitate de garnitură.

 Biftec  din carne de porc

– mîncare potrivită pentru iubitorii de carne. Această delicatesă vă va acorda putere și curaj, sănătate și o dispoziție excelentă.  Biftecul  ales, din mușchi de porc  are un gust fin și bogat. Se servește cu sos chili și cartofi tineri la gratar.

Salată cu pulpă de pui

- salată caldă cu legume, bucăți suculente și fine de pulpă de pui și cubulețe de vinete coapte, picante.

Caprese

- o salată foarte ușoară și delicioasă. Acest fapt se datorează combinației din tomate roșii, mozzarella albă, busuioc verde și cel mai bun ulei de măsline. Se servește cu sos pesto.

Cezar

- o salată apetisantă și sățioasă, cu felii de piept de pui fierbinte, frunze suculente  aisberg, parmezan, crutoane fine și superbul sos Cezar.

 Clătite cu carne de pui si ricotta

– o gustare incredibil de delicioasă.  Gustul delicat de pui este și mai accentuat datorită  gustul fin de brînză italiană ricotta. Este o gustare memorabilă.

Prosciutto

- felii subtiri, aproape transparente de șunca de Parma. Se servește ca aperitiv, cu focaccia și legume murate.

Verde

- este o salată ușoară, expresivă, suculentă, ce va deveni un excelent acompaniament la orice mîncare din carne, întrucît, este bine știut că legumele verzi sunt cele mai utile, deoarece contin antioxidanți, necesari organismului uman.

Salată grecească

– mîncare ușoară dar destul de sățioasă, din legume proaspete, cu brînză albă feta și sos din ulei de măsline presat la rece, cu oregano. Bucățile de ardei copt,  subliniază gustul și aroma incredibilă a acestui fel de mîncare.

Lasagna de pui

- în întreaga lume se consideră că anume în Italia a fost preparată prima lasagna. Există și date ce dovedesc că baștina acesteia a devenit zona Emilia-Romagna, cu capitala în orașul Bologna. Aici lasagna se cocea din foi de aluat, carne și cașcaval ras în abundență. Mai tîrziu, cînd rețeta a devenit cunoscută și iubită în întreaga țară, la aceste ingrediente s-au adăugat tot felul de sosuri: de rosii, Bechamel, pesto.

Vă îndemnăm să încercați această mîncare tradițională italiană, preparată prin combinarea staturilor de aluat cu tocătură din carne de pui cu condimente, sos Bechamel și presurată generos cu mozzarella și parmezan.


TARTĂ CU MERE CARAMELIZATE,
VANILIE ŞI MENTĂ

 

Tarta Tati – un accident culinar. Prăjitura a luat naştere
în anii 1880, în bucătăria hotelului care aparţinea
surorilor Caroline şi Stephanie Tati. Se zice că sora mai
mare, Stephanie, în tip ce prepara tarta, a uitat sa
pună aluatul, aşa că a scos tava din cuptor şi în loc să
aşeze aluatul dedesubt l-a pus deasupra. Când aluatul
s-a rumenit a scos tava şi a răsturnat-o cu susul în jos,
asfel că merele au ajuns tot deasupra. Aşa s-a născut
tarta Tati, care a sporit renumele bucătăresei şi al
hotelului ei. Se mai spune că restaurantul Maxim’s din
Paris a preluat imediat reţeta şi a făcut din tarta Tati un
desert renumit în toată Franţa.