Noutăți

07.05.2015

Bucătar invitat – Tania Cergă

Bucătar invitat – Tania Cergă

Astăzi în lume există peste 600 tipuri de paste de diferite forme. Noi ştim că vizitatorii reţelei noastre iubesc acest fel de mâncare, pentru că în afară de gustul incontestabil, pastele ridică nivelul serotoninei în sânge – hormon, responsabil de plăcere.

Benefice şi foarte gustoase sunt pastele cu somon şi măsline – o noutate în meniul nostru.  Deși este un fel de mâncare tipic pentru restaurante, este uşor de a-l prepara şi în condiţii casnice, ceea ce a dovedit şi Tania Cerga. Cunoscuta cântăreaţă a fiert pastele “Tagliatelle”, a prăjit somonul marinat, a adăugat frişcă şi brânză rasă. Apoi a amestecat pastele gata cu somonul şi sosul de frişcă şi le-a decorat cu măsline feliate.

A doua parte  a emisiunii Istorii culinare, am dedicat-o preparării de Sangria rece, care este preferata multora, anume în sezonul cald. Pentru ca băutura să se primească întocmai, Tania a amestecat vin alb, sirop de fructe, fructe proaspete şi gheaţă.

Curiozităţi interesante de la Tania Cergă:

Ştiaţi că, de calitatea pastelor italiene este responsabil… Papa de la Roma. Puteţi fi siguri că pastele italiene sunt cele mai gustoase din lume.

Inventatorii Sangriei, la început adăugau fructe, pentru a schimba gustul vinului. Acum nu ne putem imagina această băutură fără gustul uşor de fructe.