Noutăți

09.06.2015

Istorii culinare cu Xenia Deli

Probabil fiecare din locuitorii ţării noastre a auzit numele frumoasei Xeniei Deli. Xenia a apărut pe coperţile revistelor din Moldova şi din străinătate – FHM, Sport Illustrated, Elle, L’officiel, Harper’s Bazaar, VIP Magazin, AQUARELLE, a colaborat cu mai multe brand-uri, printre care Victoria’s Secret, a apărut în videoclipurile lui Calvin Harris, Enrique Iglesias, T-Killah, Ionel Istrati. Am fost bucuroşi să o vedem pe Xenia în calitatea de bucătar-şef la “Andy’s Pizza” şi i-am propus să gătească salata “Caesar” cu somon şi cocktail-ul “Mojito”.

„Caesar” e una din cele mai populare salate. Mulţi cred că ea a fost numită în cinstea lui Gaius Julius Caesar. De fapt, aceasta a fost inventată de un bucătar american de origine italiană –  Caesar Cardini. Varianta clasică a salatei – frunze de salată, parmezan, crutoane de grâu, dressing special şi ingrediente mai consistente, spre exemplu, ouă fierte ori carne de pui.

Xenia a preparat „Caesar” cu somon, ce face parte din noul meniu „Andy’s Pizza”.

„Mojito” – cocktail-ul preferat al multor femei. Domnişoarele preferă gustul lui plăcut şi efectul răcoritor. Gustul „Mojito” a fost apreciat de multe personalități marcante, cum ar fi Ernest Hemingway și Fidel Castro.

„Îmi place să gătesc, dar nu pentru mine, ci pentru alţii. Sunt foarte atentă la ce consum. În meniul meu persistă produse bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi. Salata şi cocktail-ul perfect se înscriu în meniul meu obişnuit. Oaspeţii „Andy’s Pizza” au confirmat, că bucatele sunt foarte delicioase!”.