Noutăți

09.06.2015

Prezentatorul TV Mircea Marco

De această dată, prezentatorul TV Mircea Marco și-a încercat abilitățile sale culinare în emisiunea nostră Istorii Culinare. Pe lîngă glume și atmosferă veselă, Mircea a reușit să prepare o mîncare incredibil de gustoasă – Bondeno, care se gătește în felul următor:  

Carnea se prăjește la gratar pînă la starea de semigata. Și, cum s-a exprimat în glumă Mircea Marco, arata cum un turist în prima lui zi de odihnă. Carnea se acoperă cu un strat de icre de vinete, care au fost în prealabil pipărate de către oaspetele nostru. Miroase deja apetisant! Un alt ingredient esențial în Bondeno, sunt roșiile. Există puține mîncăruri italiene, care nu conțin cașcaval, nu este o excepție și a noastră Bondeno. Apoi este nevoie de a amesteca maioneza cu cașcavalul ras prin răzătoare.  Masa dată  se amestecă bine și se pune pe carne și roșii. Această compoziție din patru nivele, se expediază într-uncuptor special pentru 12 minute, pînă se rumenește.

Felul de mîncare Bondeno, Mircea l-a variat cu o porție mare de salată verde. Într-un bol mare, invitatul nostru a rupt mai multe feluri de frunze de salată și rucola, a pus puțin morcov ras și ardei feliat subțire. A turnat ulei de măsline și a amestecat. Fibre, substanțe nutritive și vitamine - tot ce este necesar pentru fiecare persoană!

Pentru decorațiune, a fost folosit mousse-ul balsamic, cu care, în formă de zig-zag, s-a stropit amestecul de mai sus. Sarcina principală este de a pune îndemînatic carnea de pe tava pe o farfurie, pentru a nu strica aspectul său exterior.

Mîncarea noastra Bondeno este gata! Cu respirația la gură, o probăm…